manege les instructie
manege les instructie

Test: Ben jij een introverte of een extraverte ruiter?

Nieuws

Geen mens is 100% introvert of 100% extravert. Maar waar bij jou het zwaartepunt ligt, beïnvloedt jou als ruiter. Proberen jezelf als introvert een extravert te maken en vice versa is zinloos, maar met wat tips kun je net wat meer uit de les halen. Ben jij een introverte of een extraverte ruiter?


[gravityform id="982" title="false" description="false"]

Score tussen 0 - 4 = Extravert


Als ruiter probeer jij nieuwe dingen liever eerst zelf uit voordat je het krijgt uitgelegd. Je leert door te doen en bent in de les duidelijk aanwezig. Is iets je onduidelijk of heb je een specifiek punt waar je aan wilt werken? Dan heb je geen moeite om dit duidelijk aan te geven aan je instructeur. Je floreert in gezelschap van anderen, en socialiseert graag met anderen op stal. In de les heb je waarschijnlijk het hoogste woord en zorg je dat je voldoende aandacht van je instructeur krijgt. Onder stress neig je naar te impulsief rijden en hulpen geven. Een tip om meer bezinning voor jezelf in te bouwen: probeer in de les ook eens rustig te reflecteren op nieuwe informatie.

Score tussen 5 - 9 = Introvert


Jij concentreert je liever op je paard en misschien op één of enkele vriendinnen op stal. Drukke kantines of wedstrijddagen mijd je het liefst en nadat je je paard uitgebreid hebt verzorgd en gereden zoek jij het liefst weer de rust op. Dit is niet erg, jij steekt je energie gewoon het liefst in de meest dierbare personen om je heen. Zorg wel dat je tijdens de les niet onder gesneeuwd wordt. Waarschijnlijk ben je tijdens de training geen haantje de voorste, maar het kan geen kwaad om jezelf te oefenen in het stellen van vragen tijdens de les. Probeer ook eens grensverleggend te werk te gaan door een nieuwe oefening eerst eens voorzichtig te proberen, voordat je je van A tot Z in de lesstof hebt verdiept.