voer
voer

Voerleverancier vergiftigt paarden

Nieuws

In een persbericht heeft de Noorse paardenvoerleverancier Felleskjøbet bekendgemaakt verantwoordelijk te zijn voor de vergiftiging van 25 paarden van paardenhouder Magne Olsen. Bij de productie zou per ongeluk kippenvoer door het paardenvoer gemengd zijn.


Een aantal dravers van Magne Olsen presteerde opvallend ondermaats op wedstrijd. De paarden leken daarnaast niet fit en hadden last van diarree. De eigenaar besloot daarom het voer te laten analyseren. In het voer bleek de stof Narasin voor te komen, een stof die bij paarden kan leiden tot uitval van organen. De vergiftigde paarden staan onder veterinair toezicht, maar het is nog onduidelijk of er permanente schade is aangericht.

De voerleverancier kondigt aan de procedures rond de vervaardiging van voer te onderzoeken en waar nodig aan te passen om de veiligheid in de toekomst te waarborgen. “We zullen in overleg met de paardeneigenaar de zaak zo goed mogelijk oplossen”, aldus directeur communicatie Tvedt Anderssen. Hij stelt dat andere paardenhouders zich geen zorgen hoeven te maken. Dit voer was specifiek voor Magne Olsen geproduceerd.

Bron: Felleskjopet / Ridehesten / Horses