090723976_ABFweb
090723976_ABFweb

Paardrijden favoriet voor eerste date

Nieuws

Uit onderzoek van een Engelse datingsite blijkt dat paardrijden de meest favoriete bezigheid is voor een eerste date. Op de vraag ‘Hoe ziet jouw ideale eerste date eruit?’ antwoordde 37% van de Engelse deelnemers dat een ritje te paard hen het leukst lijkt, schrijft Horse and Hound.Paardrijden op nummer 1


Daarmee verslaat een ritje te paard andere populaire bezigheden die misschien meer voor de hand liggen. Een bezoekje aan de bioscoop staat met 21% van de stemmen op de tweede plaats van meest favoriete activiteiten tijdens een eerste date. De derde plaats is voor een dagje zeilen (16%). Een romantische diner bij kaarslicht werd gekozen door 13%.

Spanning en passie


Wij paardenmensen begrijpen natuurlijk heel goed dat paardrijden zo populair is, maar ook psycholoog Lucy Redford was niet verrast door de uitkomsten van dit onderzoek. Ze legt uit: “Bij een ideale eerste date denken veel mensen aan spanning en passie. Paarden passen goed in dat plaatje; het zijn mooie dieren en paardrijden is avontuurlijk en volgens velen heel romantisch, mede door allerlei prachtige Hollywoodfilms. Bovendien vragen paarden veel aandacht en zorg en de meeste vrouwen zijn op zoek naar een attente, zorgzame man. Spanning en passie krijg je natuurlijk ook door een over-the-top date zoals een tripje naar Parijs, maar dat is snel intimiderend en overdreven. Paardrijden is gezellig, romantisch en ontspannend en laat zien dat je echt hebt nagedacht om de date zo leuk mogelijk te maken. In veel opzichten een ideale date, dus.”

Minst populair


Hoewel veel vrouwen gek zijn op shoppen, is het voor een eerste date niet zo geschikt. Shoppen kreeg met 0,5% de minste stemmen van alle activiteiten. Andere activiteiten die de deelnemers van dit onderzoek het minst leuk vinden tijdens een eerste date zijn naar een voetbalwedstrijd gaan (2,5%), een tripje met een luchtballon (2,5%) en een museumbezoek (2%).

Wat denk jij: zou paardrijden ook in Nederland de meest populaire bezigheid voor een eerste date zijn?


Bron: HorseandHound
620494