141021350_ABFweb
141021350_ABFweb

Kalmerende effect van magnesium bewezen

Nieuws

Australisch onderzoek bevestigd het vermoeden dat magnesium supplementen helpen om je paard rustiger te maken, dat meldt de website Horsetalk.


Een paard is van nature een prooidier en zijn instinct is om te vluchten. Paardeneigenaren die vinden dat de vluchtreactie van hun paard te hoog is, gebruiken regelmatig kalmerende supplementen. Deze supplementen bevatten meestal magnesium. Tot op heden was er nooit bewijs dat magnesium een kalmerend effect had op paarden.

Het onderzoek werd uitgevoerd door Jessica Dodd van de Charles Sturt Universiteit in New South Wales. Ze werkte samen met de Waltham Equine Studies Group. Ze onderzochten het effect van magnesium aspartaat supplement op de reactiesnelheid van zes Amerikaanse dravers.

Uit het onderzoek bleek dat een toevoeging van tien gram magnesium aan een ruwvoer rantsoen, de reactiesnelheid van de paarden verminderde. Zonder het magnesium supplement was de reactiesnelheid 5,3 meter per seconde. Met het supplement zakte dit naar 3,1 meter per seconde.

Ondanks dat de voordelen van magnesium al goed gedocumenteerd waren, levert dit onderzoek het eerste wetenschappelijke bewijs dat magnesium aspartaat het gedrag van paarden kan beïnvloeden.

Bron: Horsetalk