vacht
vacht

Pony mag in de tuin blijven wonen

Nieuws

Pony Flipper mag samen met de lama/alpacakruising Macho in hun Rillandse tuin blijven wonen, schrijft Nu.nl. De Zeeuwse gemeente Reimerswaal had de eigenaar bevolen dat hij de dieren moest verplaatsen, maar vrijdag kwam ze hierop terug.


“We hebben een fout gemaakt”, zegt wethouder Izak Vogelaar. Eigenaar Marco van Weele is blij met het telefoontje dat hij vrijdag van de wethouder kreeg, maar vindt het een rare gang van zaken. ”Die beesten staan er al zes jaar en dan krijg ik opeens een last onder dwangsom van de gemeente dat ik ze binnen vier weken elders moet onderbrengen”, vertelt de Rillander.

Vogelaar verklaart vrijdag dat er een fout in de procedure is gemaakt. Die heeft met de overgang naar een nieuw bestemmingplan te maken. “We zijn er niet voor om dit soort dieren in de kern te houden, maar in het oude bestemmingsplan mocht dit wel”, legt de wethouder uit.

“In het nieuwe bestemmingsplan wilde Reimerswaal dit verbieden, maar dat heeft ze in van Weeles niet juist aangepakt. Daardoor kan meneer Van Weele gebruik maken van zijn overgangsrecht. Dat betekent dat wij het niet kunnen afdwingen dat hij de dieren verplaatst”, aldus Vogelaar.

Alleen als de dieren overlast veroorzaken, kan de gemeente actie ondernemen om Macho en Flipper de tuin uit te krijgen. “Maar dan moeten we eerst een dossier opbouwen”, zegt de wethouder. Wat Van Weele betreft komt dat er niet. ”De buurman heeft een tijd geleden gevraagd of ik de ontlasting van de dieren bij zijn muur vaker kan opruimen. Dus nu probeer ik dat dagelijks weg te halen. Het contact is normaal en alles is bespreekbaar.”

Bron: Nu.nl