Leukste Oude Paard van Nederland
Leukste Oude Paard van Nederland

Genomineerden verkiezing ‘Leukste Oude Paard’ bekend

Nieuws

De Paardenkamp, het nationale rusthuis voor oude paarden en pony’s, is samen met Bit op zoek naar het ‘Leukste, Oude Paard van Nederland en België’. De tien genomineerde paarden zijn bekend!


De finale van het Leukste Oude Paard van Nederland is op zaterdag 6 juni bij de Paardenkamp in Soest. Via het www.hetleuksteoudepaard.nl is er fanatiek gestemd. Er werden maar liefst 745 paarden aangemeld en 29.470 keer gestemd. Dit leverde tien genomineerden op:

  • Parino B (Esra de Ruiter)

  • Chester (Suzanne van der Laan)

  • Herman (Miranda van Tillo)

  • Milord (Tamara Haverkort)

  • Mistake (Linda Cuypers)

  • Johny (Robin van der Groef)

  • Dynamite (Simone Meeuwis)

  • Hexo (Dorien Cuijpers)

  • Randver (Marja van Run)

  • Ramona (Roxanne)


De jury


Zaterdag 6 juni belooft een spannende dag te worden! De mensen die deze tien paarden hebben opgegeven, worden door de jury in een individueel tienminutengesprek aan de tand gevoeld. Overtuig de jury waarom jouw paard het verdient om te winnen. Wat maakt hem of haar zo bijzonder? De jury bestaat uit dressuuramazone Jenny Schreven, De Paardenkamp-beheerder IJsbrand Muller en Bit-redacteur Linde Oortveld.

Prijzen


Voor de drie winnaars van de verkiezing liggen prachtige prijzen. De eerste prijs wint onder andere voer van Pavo, een fotoshoot van Nikki de Kerf en een shiatsu behandeling door Differhand.

Publieksstem


Het publiek krijgt zaterdag 6 juni ook de kans om op zijn favoriet te stemmen. Er is voor de publiekslieveling een speciale prijs beschikbaar. Steun dus jouw favoriet en zorg dat je er die dag bij bent. Neem nu een Bit Compleet kwartaalabonnement en je ontvangt 2 gratis toegangskaartjes en twee zakjes Pavo18+ en Speedibeet! Sluit snel een abonnement af. 

Dag van het Oude Paard


Op zaterdag 6 juni wordt niet alleen het Leukste Oude Paard van Nederland bekendgemaakt, de hele dag staat in het teken van het oudere paarden. Meer dan twintig deskundigen komen naar Soest en vertellen over uiteenlopende onderwerpen zoals: gezondheid, voeding, verzorging en weidebeheer. Naast de interessante lezingen is er nog veel meer te doen op de Dag van het Oudere Paard. Nikki van Olst geeft een demonstratie vrijheidsdressuur, Annemarie van der Toorn en vertelt over betere omgang en communicatie met je paard. Dierenartsen van de Universiteitskliniek van Utrecht gaan in op EHBO bij het paard, bestrijding van chronische pijn en omgang met PPID. Je kunt een workshop Paardenfotografie volgen. Er is een markt met leuke hebbedingetjes en tweedehands paardenspullen en op het Gezondheidsplein krijg je persoonlijk advies en voorlichting voor je eigen oudere paard. Kijk voor entreebewijzen en het programma op www.dagvanhetouderepaard.nl. Aanvang is om 10 uur en de dag duurt tot 16.00 uur, aan de Birkstraat 96 in Soest.