120608564_ABFweb
120608564_ABFweb

Van graf gestolen dressuurhoedje teruggelegd

Nieuws

Het dressuurhoedje dat begin mei van het graf van de vorig jaar overleden amazone en instructrice Anneke Muilwijk was gestolen, is terecht. Het hoedje is waarschijnlijk gisteren door een onbekend persoon op het graf teruggelegd.Spijt?


Via online- en offline media is veel aandacht besteed aan de diefstal van het hoedje. Het lijkt er op dat de dader waarschijnlijk toch spijt van zijn/haar daad heeft gekregen en het hoedje daarom op het graf heeft teruggelegd.

Opgelucht


Frans de Jong, de weduwnaar van Anneke Muilwijk, is erg opgelucht. Het hoedje had veel emotionele waarde voor hem. Hij werd gisteren getipt door een vrijwilliger van het Burger Preventie Team Ter Apel, die van een bezoekster van het kerkhof had gehoord dat er weer een dressuurhoedje op het graf lag. Het bleek inderdaad om het goede hoedje te gaan, dat tijdens de uitvaart door een van de dressuurleerlingen van Anneke als eerbetoon op het graf werd gelegd. Binnenkort wordt dit hoedje vervangen door een zwart granieten exemplaar, die aan het graf bevestigd wordt. Het originele hoedje krijgt dan een mooi plekje in de tuin van de woning van Frans de Jong.

Bron: Westerwolde Actueel