Hitte zomer warmte, water,
Hitte zomer warmte, water,

Waarom we gigantisch van de zomer houden

Nieuws

Met een zonnig Pinksterweekend voor de boeg zijn we allemaal extra dankbaar voor alle voordelen die komen met zonnestralen. Horse and Hound noemt 9 dingen die we heerlijk vinden aan de zomer.1. Het licht


Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar het is iets waar we in de winter echt naar verlangen. Hoe fijn is het als je ‘s avonds gewoon nog wat kunt zien op stal en na je werk nog een lekker buitenritje kunt maken?

2. Minder uitmesten


Je kunt je paard nu 24/7 buiten laten zonder dat je bang hoeft te zijn dat hij het koud krijgt. En dat betekent dat je niet hoeft uit te mesten! Oké, het betekent wel dat je met je kruiwagen door de wei moet banjeren, maar als het lekker weer is maakt dat niet uit toch? En je bespaart een hoop geld aan bodembedekking.

3. Dag koude handen


Vaarwel wollen handschoenen - je handen zijn lekker warm en dat voelt geweldig. Alle taken doen zonder een paar dikke handschoenen voelt als een bevrijding.

4. Tanlines


Rijden in het zonnetje is ook een prima mogelijkheid om je kleurtje bij te werken. Helaas betekent rijden met een cap wel dat je voorhoofd wit blijft, maar dat nemen we maar voor lief. Je armen hebben in ieder geval vast een voorsprong.

5. Minder dekens


Nu je (geschoren) paard niet langer een triljoen dekens nodig heeft om warm te blijven, kun je vaarwel zeggen tegen het eindeloos wisselen. Het dekengebruik is nu beperkt tot een vliegendeken en als resultaat krijg je dat kwartier van je dag terug dat je in de winter kwijt bent geraakt.

6. Goodbye modder


Je regenlaarzen kunnen de kast weer in. Er is geen modder meer, dus ook geen risico op glijpartijen als je je paard uit de wei haalt. Je hoeft niet langer gekke sprongen te maken bij het hek en ook je schoenen raak je niet kwijt. En je hoeft je paards benen ook niet meer dagelijks af te spoelen.

7. Glimmende vachtjes


Na maanden van scheren of een berenvacht, kun je nu weer genieten van je paards glimmende zomervacht. Prachtig!

8. Geen ijs meer


Je kunt gewoon rijden want je bak bevriest niet meer - idem voor de drinkbak van je paard.

9. Hallo andere soort ijs


Het enige ijs waar jij mee te maken krijgt zit in de vorm van een magnum. Of een calippo natuurlijk. Oh en je paard kan een ijsje (bijvoorbeeld van bevroren appelsap) ook waarderen!

Bron: Horse and Hound