Minatuurezel maakt vriendjes met vriendelijke reus

Nieuws

Een nieuwe, kleine gast van het miniatuurponycentrum in Devon heeft vriendjes gemaakt met een vriendelijke reus, schrijft Horse and Hound. Met miniatuurezelveulen Eros is geboren op 4 mei en is favoriet van de bezoekers.


Het kleine diertje werd onlangs voorgesteld aan Buster, een Shire van 1,68 m, en het duo kon het meteen super goed vinden. “Ik denk dat Buster het enger vond dan Eros”, zegt Joanna Ginsberg van het centrum. “Het was de eerste dag dat Eros op het gras mocht. Hij werd gek en sprong rond.”

Eros naam is gekozen door de Facebookfans van het centrum, onder het thema mythes. “Onze klanten mogen bij elk veulen kiezen uit namen die passen bij een bepaald thema”, aldus Joanna. “Hij was een lange tijd naamloos. Maar we denken dat Eros hem goed past.”

Het lang verwachtte veulen, dat waarschijnlijk maar een meter groot wordt, mag bij de kudde van miniatuurezels bestaande uit fokmerrie’s. De ezelkudde leeft samen met een kudde van 60 Shetlandponys, een muildier, Buster de Shire en Harris de Suffolk punch.

Kijk hier voor een foto van de twee. 

Bron: Horse and Hound