details fries
details fries

Opnieuw veulen verminkt met scherp voorwerp

Nieuws

Er is een nieuw geval van paardenmishandeling in het Belgische Limburg opgedoken. In de nacht van zaterdag op zondag werd in Kermt (Hasselt) een veulen van amper één jaar oud bewerkt met een scherp voorwerp.


“Zondagochtend heb ik mijn Friese veulentje bebloed in de wei gevonden”, zegt eigenaar Theo Bex. “Thalke heeft een diepe steekwonde en wil nu al twee dagen niet meer eten.” Het parket van Limburg stuurde gisteren een deskundige ter plaatse om het nieuwe geval van paardenmishandeling te onderzoeken.

Eigenaar Theo Bex uit Kermt kreeg zondagochtend een telefoontje van de buren dat zijn veulen, dat in een wei op zo’n 200 meter van zijn huis loopt, amper nog bewoog. “Toen ik mijn veulen Thalke aantrof, zat het vol bloed”, zegt Theo Bex. “Ik heb onmiddellijk de veearts laten komen en die stelde een diepe steekwond van zo’n vijf centimeter in haar rechterachterbil vast. De wond moet aangebracht zijn met een scherp voorwerp.”

Omdat de veearts kwade opzet vermoedde, werd de politie erbij gehaald. “We hebben gisteren inderdaad een deskundige ter plaatse gestuurd om dit nieuwe geval van paardenmishandeling te onderzoeken”, zegt Dominique Renotte, woordvoerder van het parket van Limburg.

Eigenaar Theo Bex is bijzonder bezorgd over zijn kleine veulen. “Thalke heeft al twee dagen niet meer gegeten en beweegt amper in de wei. Als ik in haar buurt kom, reageert ze heel geschrokken.”

Bron: HBVL