huid
huid

Kunstmatige paardenhuid ontwikkeld

Nieuws

In Amerika is een kunstmatige paardenhuid ontwikkeld. De SurgiReal Body Wall is net echt. Het duurde zes jaar om de kunsthuid te maken, maar nu is het eindelijk in gebruik. De huid zorgt ervoor dat studenten diergeneeskunde hun skills kunnen verfijnen op een realistische manier. Dat schrijft Horse & Hound.


Tot nu toe oefenden studenten vaak op bananenschillen, tapijten of overblijfselen van dode dieren. Nu kunnen ze oefenen op de nephuid. De huid bestaat, net als de paardenhuid, uit meerdere lagen en is ook voorzien van nepbloed.

Dr Hendrickson, één van de ontwikkelaars, vond dat het nodig was om een beter model te ontwikkelen. ‘Ik had net een les gegeven en ik kwam tot de conclusie dat de studenten nog niet klaar waren voor het echte werk met levende dieren. Toen dacht ik: dat moet beter, onze dieren verdienen dat.’

De kunstmatige paardenhuid wordt ondertussen al op ruim 140 diergeneeskundige opleidingen gebruikt. Voornamelijk in de Verenigde Staten. Dat het ontwerp goed is ontvangen, bleek dit voorjaar. De wetenschappers wonnen de CSU Ventures Award voor innovatieve excellentie van de Universiteit van Colorado.

Klik hier voor een foto van de huid.


Bron: Horse & Hound