drinken
drinken

Tips om je paard te laten drinken

Nieuws

Het is natuurlijk altijd belangrijk dat je paard voldoende water drinkt, maar in sommige situaties is het extra belangrijk. Bijvoorbeeld als het erg warm weer is. Horse Channel geeft tips om ervoor te zorgen dat je paard goed drinkt.
  • Zorg ervoor dat de waterbak van je paard niet in de zon staat. Als water te warm wordt, vinden paarden het meestal niet zo lekker meer.

  • De waterbak moet schoon zijn. Zorg dat je de waterbak regelmatig voorziet van schoon water en dat je hem minstens één keer per week goed schoonmaakt.

  • Je kunt overwegen zout toe te voegen aan het voedsel van je paard. Daardoor gaat hij meer water drinken. Je kunt eventueel het zout ook toevoegen aan het drinkwater zelf.

  • Als je paard moeite heeft met het drinken van water dat hij niet gewend is (bijvoorbeeld als je op wedstrijd bent), kun je overwegen een beetje appelsap of smaakpoeder toe te voegen aan het water. Zorg er wel voor dat het paard naast het water met een ‘smaakje’ ook ‘gewoon’ water tot zijn beschikking heeft.

  • Leg pepermuntjes, een appel of een wortel onderin de emmer water. Hierdoor moedig je het paard aan te drinken. Hij moet immers met zijn neus in het water wil hij de lekkernij te pakken krijgen.


Bron: Horse Channel