Poetskist
Poetskist

Ruim je poetskist op!

Nieuws

Je kent het wel: ben je op zoek naar een borstel die je weinig gebruikt, moet je eerst door een berg haar, afgeknipte etiketten (waar toentertijd geen prullenbak voor was) en een laag zand. Het is voorjaar, en bij het voorjaar hoort een voorjaarsschoonmaak. Equus magazine geeft tips voor een opgeruimde poetskist.
  1. Haal alles uit je kist. Vervolgens kijk je naar de kist zelf: is hij kapot of gescheurd? Is hij nog steeds geschikt als poetskist of hangt hij van ellende aan elkaar? En is hij eigenlijk wel praktisch? Wellicht is het handiger een nieuwe te kopen, met meer vakken of ruimte. Als je huidige poetskist nog goed is, verwijder dan het stof en maak hem schoon met water.

  2. Sorteer het ‘afval’. Scheidt de nog bruikbare spullen van degenen die echt aan vervanging toe zijn. Borstels die beschadigd zijn of haren missen, kapotte zweetmessen en hoevenkrabbers en wegwerpbare handdoeken zijn waarschijnlijk rijp voor de prullenbak. Als je vloeistoffen in je poetskist bewaart, check dan de houdsbaarheiddatum en de kleur en textuur van de producten. Haal alles waar je aan twijfelt eruit.

  3. Maak de spullen die je houdt schoon en desinfecteer ze. Haal alle haren en het zand eruit en maak vervolgens alles schoon in een emmer water met bijvoorbeeld dettol. Leg ze daarna in de zon om te drogen.

  4. Leg alles netjes terug. Je kunt borstels in elkaar schuiven voor meer ruimte, dit spaart ruimte in je kist en het zorgt er ook voor dat je borstels niet worden geplet. Leg de spullen die je vaak gebruikt op een plek waar je er makkelijk bij kan en als het kan nog in de volgorde van gebruik ook.


Bron: Equus Magazine