Bokken
Bokken

Enge schoonvader? Wacht maar tot je haar paard ontmoet!

Nieuws

Nieuwe relatie, nieuwe schoonouders... Voor mannen is het altijd maar weer afwachten hoe schoonpaps de nieuwe aanwinst van zijn dochter ontvangt. Maar wij paardenmensen weten allang dat papa niet de grootste uitdaging van de familie is, om je paard zou hij zich een stuk drukker moeten maken. Horse and Hound vertelt waarom het ontmoeten van je paard bovenaan de lijst van nieuwe-relatiezorgen moet staan.1. Paarden voelen angst (en zullen erop reageren)


Je vader zal een klam handje of zenuwachtig lachje misschien opmerken, de kans is klein dat hij er meteen iets mee doet. Je paard daarentegen is overgevoelig en weet nog voor je het kunt ruiken dat vriendlief in zijn broek poept. En dan is het natuurlijk zonde om deze kans op lol te laten lopen...

2. Een vriendelijk gesprek doet ‘t m niet


Je paard zal het echt een worst wezen hoeveel universitaire titels vriendlief heeft en hoe goed het gaat in Den Haag. Economie betekent niets voor hem (en hij weet echt niet waar Den Haag ligt).

3. Je paard maakt het niet uit dat hij je vriendje eruit laat zien als een idioot


De kans is groot dat je na een tijdje vraagt of vriendlief wil rijden. Als hij in het zadel springt, wordt zijn gezicht wit en zijn vuisten klampen zich vast aan de manenkam. De volgende tien minuten bevatten een slecht passende cap die op zijn hoofd stuitert en een heel oncomfortabele manier van doorzitten.

4. Het jargon is een mijnenveld


Je vriend zal met je vader waarschijnlijk wel een gemeenschappelijke taal hebben (voetbal en bier), als hij op stal komt wandelt hij een andere wereld binnen.

5. Uitmesten


Dat hem gevraagd wordt om de vaatwasser uit te ruimen als hij voor de eerste keer komt eten is te verwachten, maar als hem gevraagd wordt een stal uit te mesten heeft hij wat andere vaardigheden nodig. Als de kruiwagen na een uur nog niet vol zit, zucht je en neem je het maar weer over.

6. Je paard ontmoeten is slechts het begin


Als de eerste ontmoeting achter de rug is, komen de weekenden waarin hij tuig sjouwt, je paard uit de wei haalt en proeven voorleest op concours. Een lunch waarbij je vader hem ondervraagt over zijn promotie lijkt ineens erg aantrekkelijk...

Bron: Horse and Hound