521996_3106458435120_1528210232_n
521996_3106458435120_1528210232_n

Wonderpaard: Solo

Nieuws

We kennen ze allemaal, paarden die met een been al in het graf staan, maar wonder boven wonder er weer bovenop komen. Sommige paarden hebben echt een engeltje op hun schouder. Zo ook Solo, hij had een gebroken hielbeen. Eigenaresse Dana vertelt.




“Sinds een maand stond mijn pony Solo in een andere box en er was iets mee... Er hing een nare, trieste sfeer. We hadden net heerlijk gereden en geknuffeld en ik zei dat ik de volgende ochtend weer langs zou komen. De volgende ochtend werd ik echter om half 8 wakker gebeld door de staleigenaresse dat Solo niet meer kon staan en de dierenarts met spoed moest komen. Ik schrok me rot en ben vol gas naar stal gescheurd. Toen ik arriveerde was iedereen er al, inclusief de dierenarts. Hij vertelde dat Solo vermoedelijk vast had gelegen en hij gewoon beurs was. Ik wist dat dit niet kon kloppen. Hij had nog nooit vastgelegen, maar ik twijfelde omdat er iets met de box was.

De volgende dag belde ik de dierenarts en vroeg hem of hij foto’s kon maken omdat ik bang was dat hij zijn been had gebroken. De dierenarts zuchtte en zei dat ik het fout had. Maar ik liet toch de zelfde dag foto’s maken, uitslag: een gebroken hielgewricht. Het was op een millimeter na door. De dierenarts stond al met het spuitje in haar handen. Dit zou niet meer uit zichzelf genezen. Klaar. Ik kon het niet geloven. ‘Waar heb je het over, stomme dierenarts. Ik heb gisteren nog heerlijk gereden.’

[row][seven]

Ik vroeg of ik toch mocht proberen of het uit zichzelf zou genezen. De dierenarts vond dat oké, maar dan moest Solo wel een jaar in zijn box staan en zou hij veel pijn hebben. We spraken af dat als hij met drie maanden nog niet beter zou zijn, ik echt afscheid zou gaan nemen. Ik keek mijn pony aan en vroeg zachtjes of hij dit aankon.

Drie maanden verder. Er werden weer foto’s gemaakt en op de foto’s waren kleine draadjes te zien. Yes, ik had gelijk! Ik wist het wel, ik ken mijn pony en hij zou weer beter worden. Na zes maanden en vele foto’s, verdriet en blijdschap verder mocht ik er weer op. Wat volgens dierenartsen niet mogelijk was, hebben wij bewezen met veel liefde, positiviteit en geduld.

[/seven][five]

[panel]
‘De dierenarts stond al met het spuitje klaar’

[/panel]

[/five][/row]

Na een jaar reden we weer een wedstrijd en werden we meteen eerste. Solo is na zijn ongeluk verhuisd naar een luxere box en heeft nooit meer problemen gehad. Ik heb mijn vrolijke man weer terug.”

Heb jij ook een wonderpaard? Stuur een mailtje naar bit@eisma.nl en wie weet staat jouw paard binnenkort in deze rubriek!

SAMSUNG