schimmel stang trens mond
schimmel stang trens mond

Geldboete voor amazone die tong van haar paard vastbond

Nieuws

Eind februari viel de Duitse amazone Franziska E. op een wedstrijd in Dallgow door de mand na een gebitscontrole. De amazone had de tong van haar paard vastgebonden aan het bit, omdat het dier weleens zijn tong uitstak en daardoor een hogere klassering altijd uitbleef. De zaak ging naar justitie in het Duitse Postdam, die de amazone een geldboete oplegde, maar voor verdere aanklacht afzag.


Na het incident in februari werd de amazone aangeklaagd door paardensportvereniging Berlin-Brandenburg (LPBB) wegens manipulatie en door de politie wegens verdenking van dierenmishandeling. In april werd een onderzoek verricht om te bepalen of de beschuldiging volgens de wet rondom dierenwelzijn gerechtvaardigd was.

Berouw


Nu verklaarde de woordvoerder van de openbare klager in Potsdam, Nils Delius, tegenover de Märkischen online krant (MOZ), dat de zaak met instemming van alle eisen van de partijen werd afgesloten. Delius vertelde dat de aanklagers deze stap hebben genomen, omdat zij geloven dat de amazone geen kwaad in de zin had. Ze heeft berouw getoond voor wat zij gedaan heeft. Een geldboete als straf wordt als voldoende bestraffing gezien. Als de amazone het bedrag betaalt, dan wordt de zaak afgerond en krijgt ze geen strafblad.

Vastbinden


De amazone verklaart tegenover de MOZ dat ze blij is met het vonnis. Ook vertelde ze dat er voor bepaalde aanklachten ook geen bewijs was. Ze gaf verder geen commentaar op de opgelegde geldboete. Er is geen twijfel dat de amazone de tong vastgebonden heeft. Een eerder uitgesproken argument luidde namelijk dat in andere disciplines het vastbinden van de tong is toegestaan.

Geldboete


Het hoofdstuk kan nog niet geheel afgesloten worden. In april legde de Duitse Federatie de amazone een wedstrijdverbod van zes maanden en een geldboete van € 250 op. Haar advocaat heeft beroep aangetekend en de zaak ligt nu bij het Gerechtshof.

Bron: St-Georg & Horses.nl