detail manen
detail manen

Paardenbeulen zijn nauwelijks te pakken

Nieuws

Bijna wekelijks duiken er gruwelijke beelden op van mishandeling van paarden, met name in het oosten van het land, schrijft RTL Nieuws. De dader of daders zijn maar niet te pakken.


Pony Pinokkio is 30 jaar oud als ze mishandeld wordt. “Ik schrok me rot, haar onderkant is echt doorboord met een scherp onderwerp”, zegt haar baasje Petra Walet.

Ze merkt direct dat er iets met haar pony aan de hand is. “Ik tilde de staart op. In eerste instantie was het ontzettend bebloed aan de onderkant. Ze hoefde gelukkig niet gehecht te worden.” Sinds de mishandeling is haar Pinokkio rustig. De pony verstopt zich en houdt zich afzijdig.

De politie zet groot in op de mishandelingen, maar tot op heden is er geen spoor van de daders. “We treffen geen getuigen aan. Het gebeurt in uitgestrekt, afgelegen gebieden. De kans op een heterdaad is daar ontzettend klein. Dat maakt het lastig”, zegt de politie. De Stichting Zinloos Geweld Tegen Dieren vindt het allemaal lang duren. “Daarom gaan we alle data die wij hebben door een bureau laten analyseren, zodat er een dataprofiel kan worden opgesteld.”

Klik hier voor een filmpje. Bron: RTL Nieuws