ogen
ogen

Paard mishandeld in Eemnes

Nieuws

In weiland in Eemnes is zaterdagochtend een gewond paard gevonden. Het gaat mogelijk om mishandeling, schrijft RTV Utrecht. 


De politie en een dierenarts hebben onderzoek gedaan. De eigenaresse zegt dat het paard aan de geslachtsdelen gewond is: “Er is in het paard gesneden in een soort V-vorm.” Ze weet zeker dat het om mishandeling gaat, want in de buurt was niets wat het dier zo kon verwonden.

Vrijdagavond waren nog mensen bij het paard langsgeweest en toen was er nog niets aan de hand. De verwondingen werden zaterdagochtend niet direct ontdekt omdat het paard nogal een dikke staart heeft. “De meisjes die het paard verzorgen, gingen met het paard stappen. Toen zagen ze bloed langs de benen lopen”, aldus de eigenaresse.

In Soest werd vorige week een paard gevonden met verwondingen aan het geslachtsdeel. Ook in onder meer Harmelen, Leusden en Oudewater zijn deze maand paarden gewond geraakt. De politie kan niet bevestigen dat het bij dit incident in Eemnes om mishandeling gaat en onderzoekt de zaak.

Bron: RTV Utrecht