stal
stal

Vandalen vernielen nieuwe manege

Nieuws

Bij de nieuwe manege De Blijde Ruiters hebben vrijdagavond vandalen onder andere de ruiten ingegooid. Ook werden de zonnepanelen op het dak vernield, schrijft Dichtbij. De schade loopt naar verwachting op tot in de duizenden euro’s. Het is niet de eerste keer dat de manege slachtoffer is van vandalen.


Door de vernielingen ligt ook een rijbak, die net was gevuld, vol met glas. Ook werd er een regenpijp gesloopt. ”De schade loopt op tot in de duizenden euro’s. Een financiële strop, we zijn er stuk van”, aldus Maartje van den Nieuwboer van de Blijde Ruiters. De manege, die paardrijlessen wil aanbieden aan mensen met beperkingen, werd net onder handen genomen voor een opknapbeurt. De manege moet nog worden opgeleverd.

De paarden waren door de renovatie niet aanwezig tijdens de vernielingen. ”Het is helaas vaker vrijdag- of zaterdagavond raak”, aldus Van den Nieuwboer. “Zo worden er ook regelmatig drankflessen over de hekken gegooid waarbij het glas bij de paarden terecht komt.”

De stichting zoekt nu sponsors om een camerasysteem te kunnen installeren. “We zoeken hulp zodat we dit soort laffe acties in de toekomst kunnen registreren. Alle mensen die zo hard hebben gewerkt om de manege op te knappen zijn er erg mee aan.”

Bron: Dichtbij.nl