borst details
borst details

Studente doet onderzoek naar rijprestaties en borstondersteuning

Nieuws

Onderzoekers zijn bezig met een baanbrekend onderzoek naar borstondersteuning voor amazones, schrijft Horse and Hound. Studente Felicity Goater werkt samen met een onderzoeksgroep van de Universiteit van Portsmouth.


Ze is op zoek naar de biomechanica van borsten van amazones tijdens het rijden en is uiteindelijk op zoek naar een mogelijk verband bestaat tussen goede ondersteuning en goed rijden. “Ik ben zelf instructrice en zeer geïnteresseerd in de biomechanica van de ruiter. Ik vind het altijd leuk om nieuwe manieren te vinden om de positie en balans van de ruiter en de harmonie tussen ruiter en paard te verbeteren”, zegt ze. “Het grootste deel van de amazones draagt een sport-bh maar begrijpt niet waarom ondersteuning nodig is.”

Ze vertelt dat ze geïnspireerd raakte na een gesprek met Dr Jenny Burbage van de onderzoeksgroep naar borstgezondheid van de Universiteit van Portsmouth nadat ze haar master startte. Ze ontdekte dat er nog geen gepubliceerd onderzoek was naar de biomechanica van borsten van amazones om hen te helpen kiezen wat te dragen. Felicity voegt toe dat ze hoopt dat de resultaten van haar onderzoek amazones helpt, maar ook dat het wordt opgepakt door andere sporten.

Ze hoopt de resultaten aan het einde van het jaar te presenteren.

Bron: Horse and Hound