oog
oog

Dierenarts ontwikkelt speciale paardenambulance

Nieuws

Dierenarts David Buschman heeft een eigen paardenambulance ontwikkeld. Afgelopen weekend stond hij voor het eerst paraat, tijdens Jumping Kapellen. De Gazet van Antwerpen schrijft dat de Vlaamse Liga voor de Paardensport (VLP) overweegt om de paardenambulance ter beschikking te stellen op grotere wedstrijden.


De jumping van Kapellen kreeg er afgelopen weekend een leuke primeur bij. Voor de eerste keer was het prototype van de paardenambulance aanwezig. Het is een speciaal ontworpen trailer om gewonde paarden in de beste en veiligste omstandigheden te vervoeren naar een dierenkliniek.

“Afgelopen jaren stond ik ook stand-by met de oude versie van mijn paardenambulance. Nu stond ik met het eindproduct drie dagen op de jumping en gelukkig hebben we de ambulance niet nodig gehad”, vertelt David Buschman.

De adviezen van mensen uit de paardenwereld en de ervaringen van David Buschman als dierenarts leidden uiteindelijk naar dit prototype. “Paarden kunnen zowel langs de voor- als achterkant in de ambulance worden geleid. Wanneer het dier bijvoorbeeld een voorbeen heeft gebroken, wordt het achterstevoren in de trailer geplaatst. Bij het remmen steunt het paard dan automatisch op de achterbenen en dat bespaart het paard nodeloos lijden.”

Klik hier voor een foto van de ambulance

Bron: Gazet van Antwerpen