droes
droes

Nog steeds droes op Texel

Nieuws

Al eerder berichtten we dat er waarschijnlijk droes was uitgebroken op de Texelse manege Elzenhof en manege Akenburg meldt nu dat het evenement Paard en Buitenleven morgen niet doorgaat. De Texelse Courant schrijft dat de organisatie dit heeft besloten in verband met de heersende, zeer besmettelijke droes op Texel.


Droes wordt veroorzaakt door een bacterie, die Streptococcus equi equi heet. Deze bacterie zorgt voor een infectie van de voorste luchtwegen waarbij abcessen van de lymfeknopen ontstaan.

“Het bij elkaar brengen van vreemde paarden en daarbij ook paarden die normaal gesproken niet bij Manege Akenburg komen is nu gewoon niet verstandig. Daarnaast komen er natuurlijk erg veel toeristen op het evenement af, die ook via hun kleding droes kunnen verspreiden”, aldus de organisatie. Een aantal deelnemers heeft ook al twijfels geuit over hun deelname of zelfs afgezegd, laat de organisatie weten.

De organisatie benadrukt wel dat er absoluut geen reden is voor paniek. “Maar omdat wij ook een verantwoording hebben naar onze vaste gebruikers die dagelijks gebruik maken van onze accommodatie hebben we toch besloten deze voorzorgsmaatregel te nemen.”

Of de dag op een later tijdstip plaatsvindt is nog niet bekend.

Bron: Texelse Courant