fail
fail

Zes gênante paardenmomenten

Nieuws

Paardrijden gaat niet altijd over roosjes. Net wanneer je denkt dat je aan de top bent en er niks meer fout kan gaan, gaat er - juist - iets mis. Soms lijkt het alsof onze paarden het expres doen. Horse and Hound maakte een lijstje.



1. Poepen tijdens de proef


Het paard, niet jij. Als jij het was dan gaat het om een nieuw niveau van schaamte waar we nog maar even niet over beginnen. Je zou je niet moeten schamen als je paard poept tijdens de proef. ‘Rijd gewoon door!’, is je altijd verteld. ‘Laat hem niet stoppen’, nog zoiets belangrijks. Ondanks dit overstemmen de scheten het geluid van je voorlezer en diep van binnen geloof je niet dat deze kontserenade goed is voor je punten.

2. Witte broek-rampen


Een witte rijbroek is niet is wat je zou dragen in het echte leven, om goede redenen zoals ZOR (Zichtbare Onderbroek Rand). Aan de andere kant kun jij jezelf toch niet van achteren zien dus zien alleen álle anderen in de ring dat jij je knalroze geluks Hello Kitty-onderbroek draagt. En dat is misschien maar beter ook.

3. Buitenrij-perikelen


Je rijd rustig over de weg, tot je paard schrikt en besluit zijn beste Totilas-imitatie te doen, recht naar het naderende verkeer. Oké, het naderende verkeer bestaat dan wel alleen uit een oude vrouw in een Nissan Micra, maar ze lijkt echt niet onder de indruk van het feit dat de pirouettes van je paard beter zijn dan die van Undercover. Je kunt dit nog redden door een paar oefeningen zelf te doen, maar het is het beste om maar gewoon door te rijden. Briesend.

4. Indruk maken op je paardenvrienden die niets met paarden hebben


“Hij is zo rustig!”, vertel je tegen je vrienden die naar de wei zijn gekomen (oké: meegesleept door jou) om je paard te aanbidden. “We hebben zó’n goede band, ik kan zo op hem springen en daar geeft hij niets om! Hij is als een oude, comfortabele stoel!” Helaas, je paard vindt het niet zo leuk om vergeleken te worden met oude meubels en gooit je zonder pardon op de grond. Au. Je weet niet wat meer pijn doet: je billen of je ego...

5. Eraf vallen tijdens het ererondje


Je hebt gewonnen! Je won - yes! Je mag een ererondje rijden! Maar krijg het niet te hoog in je bol en gooi geen rozet in het publiek - want daar schrikt je paard van en voordat je het weet lig je in het zand. Elk resulterend bezoekje aan de Eerste Hulp is niet te vergelijken met de schaamte die je dan voelt.

6. Eraf vallen in de springring


Iedereen weet hoe het is om te vallen tijdens een springwedstrijd of cross. Wat je misschien niet weet is dat je extra punten krijgt in de internationale valklassering als je valt in de waterbak...

Bron: Horse and Hound