hindernisren
hindernisren

RSPCA wil einde aan hindernisrennen

Nieuws

De RSPCA in Zuid-Australië wil dat het parlement directe actie onderneemt om een einde te brengen aan de hindernisrennen, schrijft Horsetalk. Afgelopen zaterdag overleed het paard Trenchtown nadat hij gewond raakte tijdens een race.


“Trenchtown is helaas al het zestiende paard dat overlijdt tijdens een hindernisren in Zuid-Australië sinds 2009”, vertelt Dr Di Evans, advocaat van de stichting. “Zijn tragische dood had kunnen worden voorkomen als Zuid-Australië de rest van de staten had gevolgd, die de rennen al langer niet meer organiseren.”

De tien jaar oude ruin werd ingeslapen vanwege een verwonding aan zijn been. “Het is niet mogelijk om de rennen veilig te maken”, vertelt Evans. “Ondanks pogingen om het risico te verkleinen, raken paarden nog steeds fataal gewond.”

Hij gaat verder: “Paarden en ruiters moeten hindernissen nemen van meer dan een meter hoog, in een groep en met flinke snelheid. Op sommige wedstrijden moeten ze zelfs bijna vijf kilometer rennen. Daarnaast hebben recente evenementen laten zien dat het voor de jockey’s ook niet veilig is.”

Evans wil dan ook dat het parlement maatregelen treft. Zuid-Australië en Victoria zijn de enige twee staten waar de rennen nog zijn toegestaan.

Bron: Horsetalk