Shetlandpony in auto
Shetlandpony in auto

Duitse vervoert pony in kofferbak auto

Nieuws

In Duitsland is een vrouw aangehouden door de politie omdat ze een Shetlandpony in de kofferbak van haar auto vervoerde, schrijft de Telegraph. De vrouw werd vlakbij Hannover aan de kant gezet. Bij inspectie van haar Fiat Panda deed de politie een opvallende vondst: achterin stond een levende Shetlandpony.


De vrouw had zelfs stro in de auto gelegd om het de pony comfortabel te maken. Ze vertelde aan de agenten dat ze van plan was de pony over de Tsjechische grens te rijden, een reis van bijna 500 kilometer. Op het moment van aanhouding had ze er al bijna honderd kilometer op zitten.

Volgens de vrouw paste de pony prima in het voertuig, maar de politie was het daar niet mee eens. “Deze soort vervoer is niet geschikt voor de diersoort, dus de agenten hebben de verdere reis verboden”, zegt de politie in een verklaring. De vrouw werd naar het dichtstbijzijnde politiebureau gebracht, waar de pony uit de wagen werd gehaald en water kreeg.

De vrouw vertelde dat ze van plan was om de eigenaar van de pony te ontmoeten. De politie nodigde hem uit op het bureau, waar hij de pony kwam halen - dit keer met een fatsoenlijke trailer. De vrouw wordt niet verder vervolgd.

Bron: Telegraph