150727307_ABFweb
150727307_ABFweb

Test: Hoe stabiel is de kudde van jouw paard?

Nieuws

Een stabiele groep paarden is in balans en vertoont weinig agressief gedrag. Hoe langer paarden samen zijn en hoe minder veranderingen de groep in samenstelling ondergaat, hoe groter de kans op een stabiele kudde, stelt gedragsdeskundige Mila Bon. Hoe het met de stabiliteit in de groep van jouw paard gesteld is? Test het hier en lees hoe je de gezelligheid in de groep bevordert.
“Eigenlijk is het helemaal niet gek dat veel groepen paarden niet per sé blaken van de rust,” vindt gedragsdeskundige Mila Bon. “In het wild is een kudde paarden uniform, terwijl wij er hier een behoorlijk gemêleerd gezelschap van maken. We zetten temperamenten, rassen, pony’s en paarden door elkaar, wat sommige paarden erg eigenaardig vinden. In de praktijk heb ik paarden gezien die pony’s aanvielen, maar ook meegemaakt dat een paard een pony voor een veulen aanzag en hem kostte wat het kost wilde beschermen.” Stabiliteit in een groep paarden wil niet zeggen dat alle paarden onderling goed met elkaar overweg kunnen. Integendeel. Maar de groep als geheel is in balans. En dat is wel zo prettig.

Hoe stabiel is de kudde van jouw paard?


[gravityform id="1043" title="false" description="false"]

1-3 punten:


Jouw kudde paarden is relatief stabiel. Hoe minder punten, hoe stabieler de groep. Wil je het nog rustiger en gezelliger maken voor je paarden? Lees dan deze tips eens door en doe er je voordeel mee.

4-7 punten:


Jammer genoeg is de sfeer binnen jouw groep paarden niet echt stabiel te noemen. Scoor je 6 of 7 punten, dan grenst de groep zelfs aan het onveilige. Met deze tips van gedragsdeskundige Mila Bon help je de stabiliteit in de groep te verbeteren.