betere band knuffel
betere band knuffel

Bit-cursus Betere Band op Horse Event, rijd jij mee?

Nieuws

Volg jij de Betere Band-cursus uit Bit? Laat zien wat jij geleerd hebt op Horse Event! Een van onze lezers kan meerijden in de demo op vrijdag 11 september om 16.05 uur. Durf jij dat aan? In de hoofdpiste ga jij met je paard enkele opdrachten uitvoeren en krijg je live feedback van cursus-examinator Emiel Voest en toptrainer Rieky Young.


Dressuur, grondwerk, vrijheidsdressuur, springen. Het maakt niet uit welke tak van sport we doen of op welk niveau, want het allerbelangrijkst is de band ons paard. Dat samenzijn. Hoe kun je die band nou versterken en nog fijner met je paard omgaan? Dat is het thema van onze cursus Een Betere Band.

Inhoud cursus


In iedere editie van Bit wordt een ander onderwerp behandeld, zoals jouw lichaamstaal, wat zeg je daar eigenlijk mee en is dat wat je wil zeggen? En ademhaling, want ruiters krijgen niet alleen een rood hoofd van inspanning. In Bit 229 (september) geeft toptrainer Rieky Young praktische tips over de juiste hulpgeving. “Op het moment dat je je paard uit de stal haalt, heb je contact en ben je aan het communiceren, bewust of onbewust, maar daar begint het”, aldus Rieky.

Cursus in de praktijk


Als de hele cursus aan het einde van het jaar is gepubliceerd, kun je jezelf toetsen. Op Horse Event krijgt een Bit-lezer de kans om aan de demo mee te doen. Alle lessen die je in Bit hebt geleerd komen hier samen. In de ring moeten jij en je paard enkele opdrachten uitvoeren: een stukje leiden aan de hand, stilstaan, opstappen en voorbij een ‘eng’ object rijden. De vraag is natuurlijk of je ook dan blijft ademen, je emoties onder controle houdt, je bewust bent van wat je doet en hoe. Emiel en Rieky vertellen je alles over de cursus en begeleiden de Bit-lezer in de piste.

Opgave


Je kunt je opgeven tot 1 september via een mailtje (met jouw gegevens en motivatie) aan Bit@eisma.nl.

Meer info over de Bit-cursus vind je hier.