stal mesten
stal mesten

De ultieme work-out op stal

Nieuws

Wie heeft een duur sportabonnement nodig als je een paard hebt? Je kunt je cardio en kracht makkelijker verbeteren door gewoon op stal te zijn, sommige delen van de volgende routine van Horse and Hound komen je wellicht bekend voor... ;-) (Met een knipoog natuurlijk)



Warming-up


We weten allemaal dat we ons paard los moeten maken voordat we aan het zwaardere werk beginnen, en dat geldt ook voor ons. Sporten met koude spieren kan voor vervelende blessures zorgen. Dus zet je paard in een hele grote weide en probeer hem te vangen. Na tig rondjes achter hem aan te hebben gerend, ben jij in ieder geval al opgewarmd! En hopelijk laat je paard zich op een bepaald punt ook daadwerkelijk vangen...

Cardio


Het is tijd om je hartslag omhoog te krijgen en het bloed te laten stromen! Sporten produceert hormonen waar we vrolijk van worden en die kunnen we allemaal gebruiken. Sommige mensen zeggen dat paardrijden geen sport is, omdat het paard alles doet. Deze mensen hebben nog nooit op een paard gezeten.

De oefening gaat als volgt:

Zadel je paard op en wandel naar de bak. Draaf - na het losrijden - een achtje en houd je been er flink bij als je paard over de binnenschouder valt of als hij richting de uitgang sprint. Herhaal dit op de andere hand. Ga vervolgens in galop. Het hangt van je paard af of je je kuiten en billen gebruikt om hem naar voren te krijgen, of je triceps, quadriceps en buikspieren om hem te vertragen.

Extra calorieën verbranden:

Zet wat hindernissen neer en stuur je paard erop af. Ga van je paard om hem te laten zien hoe je het parcours springt, te voet. Stijg weer op en spring met je paard over de hindernissen. Herhaal dit een paar keer. Stijg nu af en probeer weer op adem te komen. Drink wat water. Yay, je hebt superveel calorieën verbrandt tijdens deze cardiosessie!

Kracht en uithoudingsvermogen


Squats:

Vul twee emmers met water, buig door je knieën en - lift vanuit je benen en niet vanuit je romp - draag ze naar de wei of stal zonder te stoppen. Als dit te zwaar is, knoei je wat water en probeer je het opnieuw. Als het te makkelijk is doe je er wat water bij.

Triceps en biceps lifts:

Het gevecht tegen armkwabjes is een non-stop gevecht voor velen van ons, maar je paard kan helpen af te rekenen met deze extra vleugels. De spullen van je paard kunnen dat in ieder geval. Zorg ervoor dat je alle dekens, hoofdstellen, halsters en touwen op de hoogste plank in je zadelkamer bewaart. Steek je armen uit boven je hoofd, pak ze en til ze voorzichtig naar beneden. Als je op je tenen staat om erbij te kunnen, strek je je kuiten nog extra mee. Maar probeer dit niet met zware spullen: laat je poetskist op de grond. Een hersenschudding kun je het beste voorkomen.

Cooling down


Eindelijk, het is tijd om af te koelen. Ga zitten en eet een ijsje :-)

Bron: Horse and Hound