Catherine Gudde
Catherine Gudde

Nederlandse Catherine Gudde rijdt Mongol Derby uit

Nieuws

Het is haar gelukt! De Nederlandse Catherine Gudde kwam zaterdag succesvol over de finish van de Mongol Derby, binnen de toegestane tijd van tien dagen.


Catherine begon in de nacht van 5 augustus aan haar zware tocht, waarbij ze te paard over de Mongoolse steppen reed en ‘s avonds moest slapen onder de sterren. De derby is niet alleen een paardenrace, maar ook een test van uithoudingsvermogen, horsemanship en survivalvaardigheden. Catherine heeft er dan ook maanden voor getraind, vertelde ze eerder in een interview met Een Vandaag.

De Mongol Derby is de langste en zwaarste trektocht ter wereld. Deelnemers moeten te paard een afstand van 1000 kilometer afleggen. Hierbij rijden ze op half-wilde paarden van de lokale bevolking, die door de organisatie zijn geselecteerd op fitheid en geschiktheid. Elke 40 kilometer krijgen de deelnemers op een wisselstation een nieuw paard toegewezen. Tijdens de tocht wordt de conditie van de paarden nauwlettend gecontroleerd door een team van dierenartsen.

Winnares van deze editie van de Mongol Derby was de Zuid-Afrikaanse Byeronie Epstein. Zij wist de enorme afstand al na acht dagen rijden af te leggen. Tweede werd de Franse Elise Poitrinal, die slechts 30 seconden na Byeronie over de eindstreep kwam. Drie van de in totaal 37 ruiters moesten onderweg afhaken.

Bron: Horses / The Adventurist