transdarius
transdarius

Transformatie: Darius

Nieuws

Iedereen kent ze wel, paarden die een geweldige transformatie ondergingen. Deze week lees je het verhaal van de lieve E-pony Darius. Lauren kocht hem als magere en onervaren pony, waarna hij veranderde in een gezonde, leergierige pony met een mooie uitstraling.


Zo’n vier jaar geleden was het voor Lauren van Poppel tijd om over te stappen naar een grotere pony. “Na een tijdje zoeken en kijken naar verschillende pony’s, zag ik Darius op Marktplaats staan. Er zaten weinig foto’s bij, maar hij zag zag er ongezond en niet vrolijk uit. Maar ik zocht een jonge pony en Darius was toen net drie jaar. Er stond bij geschreven dat hij groen beleerd was en erg braaf in de omgang. Dat sprak mij aan en ik vond dat hij beter verdiende dan dit. Ik wilde de uitdaging aangaan en hem liefde en aandacht geven.”

“Toen we aankwamen lag Darius in de wei. Hij had een snotneus en was erg verkouden. Je kon zijn ribben zien, maar met opzadelen en rijden was hij heel erg rustig en braaf. Er zat alleen haast nog geen stuur op en hij snapte ook mijn beenhulpen niet. Zijn rechteroog was helemaal blauw gekleurd, ik vroeg of dit niet ernstig was en of hij er mee kon zien. De eigenaar zei van wel en dat hij er geen last van had. Uiteindelijk hebben we Darius gekocht. De dierenarts controleerde toen zijn oog en dacht dat hij er vroeger als veulen wat ingekregen had, bijvoorbeeld een tak. Hij ziet ermee door een wazige bril, dit wordt niet minder en niet erger.”

“De eerste dagen hebben we hem eerst laten wennen. Hij was erg druk en hij kende geen stal, hij had hier dus waarschijnlijk nog nooit ingestaan. Na een tijdje gingen we rijden. Ik heb het rustig aangedaan want hij had ook nog geen goede conditie. Ik heb hem geleerd om voetjes te geven om de hoeven uit te krabben. Ik gaf hem verder veel aandacht en natuurlijk veel voer. Eten is nog steeds zijn favoriete bezigheid. Hij werd in de loop van de maanden sterker en kreeg een stoerder karakter. Met rijden begreep hij de hulpen steeds beter, het is echt een slimme pony. Darius kan alleen erg druk worden met rijden. Dit was in het begin erg lastig voor mij omdat je hiervoor veel geduld moet hebben en niet boos mag worden. Na hulp van mijn moeder en instructrice ben ik veel verder gekomen.”

“Darius is nu net zeven jaar. We zijn twee keer op oefenwedstrijd geweest met goede punten in B dressuur. Hij springt inmiddels ook een goed parcourtje rond. Darius kan erg druk worden en goed van zich laten horen. Dit doet hij erg vaak als hij niet bij zijn maatjes is, dan hinnikt hij aan een stuk door. Maar de grootste verandering van Darius is zijn uiterlijk. Het was een magere en onervaren E-pony en nu is Darius een stoere, knappe en super lieve pony geworden. Hij is heel leergierig, heeft een lief karakter en een super mooie uitstraling. Ik wil nog heel lang van hem blijven genieten en op een prettige manier blijven rijden.”

P.S.: Heb jij ook een paard die een transformatie heeft ondergaan? Vul dan hier het formulier in en wie weet komt jouw paard in deze wekelijkse rubriek! Elke maandag vind je een nieuw transformatie online.

image-2
image
darius
image-3