150818311_ABFweb
150818311_ABFweb

Persoonlijk dashboard voor juryleden

Nieuws

Op het Global Dressage Forum (26-27 oktober 2015) in Hooge Mierde zal door KNHS sportmanager Maarten van der Heijden een bijzonder project worden geïntroduceerd. Het gaat om een persoonlijk dashboard voor juryleden. Het doel is om dressuurjurering hiermee duidelijker en eerlijker te krijgen.


Van der Heijden is in 2014 samen met collega’s en analyticus David Stickland het project aangegaan, om de jurering te verbeteren. Er zullen tijdens grote nationale wedstrijden in Nederland computeranalyses worden gemaakt van alle juryscores.

Evaluatie


De scores worden na afloop vergeleken en onverklaarbare verschillen worden verder onderzocht. Ieder jurylid kan haar gegeven punten terug kijken. Indien nodig zal een persoonlijke coach de juryverrichtingen evalueren en de officials die te vaak tot onverklaarbare verschillen komen, trainen.

Beste dressuurpaarden uit de geschiedenis


Tijdens deze 15e editie van het Global Dressage Forum zullen ook de beste dressuurpaarden uit de geschiedenis worden besproken en geanalyseerd door bekende experts, trainers, ruiters en fokkers. Er zijn zes dressuurpaarden geselecteerd op basis van van hun prestaties.

Klik hier voor meer informatie over het Global Dressage Forum.

Bron: Eurodressage