EK Aken - Arnd Bronkhorst
EK Aken - Arnd Bronkhorst

FC Barcelona verwelkomt springruiters

Nieuws

Camp Nou, het stadion van FC Barcelona, is over drie weken de basis van de finale van de Furusiyya FEI Nations Cup. Europees kampioen Jeroen Dubbeldam, Sergio Alvarez Moya en Jessica Mendoza vierden gisteren de aftrap van het evenement, schrijft de FEI.


Voor de legendarische Catalaanse club is het de eerste keer in het 116 jarige bestaan dat het stadion de locatie is voor een springevenement. De finale van de landenwedstrijd van 24 tot 27 september is het hoogtepunt van ‘s werelds oudste teamwedstrijd. Negentien landen van over de hele wereld hebben zich gekwalificeerd.

Voor de Spaanse Sergio Alvarez Moya was de wandelroute door de beroemde tunnel waar supersterren als Lionel Messi, Neymar en Andres Iniesta doorheen gingen een van de meest memorabele momenten. “Het is een fantastisch gevoel om hier bij FC Barcelona te zijn, ook al ben ik voor Real Madrid!”, vertelde hij. “Het duurt niet lang meer voordat Barcelona de beste springruiters ter wereld verwelkomt samen met duizenden fans.”

“De spelerstunnel is fantastisch, met alle supportersberichten”, vertelt Jeroen Dubbeldam. “Onze sport is net zo passioneel en spannend als voetbal. We voelen allemaal de concurrentiekoorts stijgen wanneer de finale steeds dichterbij komt. En wij Nederlanders gaan ervoor om de wedstrijd weer te winnen!”

Carles Vilarrubí, de tweede vicepresident van de club, is net zo enthousiast over de komst van de ruiters. “We zijn blij dat we deze eliteruiters hier mogen ontvangen. We verwelkomen de beste wereldevenementen in andere sporten en de Furusiyya FEI Nations Cup finale hoort daar bij.”

Bron: FEI
camp nou