trailer
trailer

Nieuwe techniek om veiliger met paarden te reizen

Nieuws

Het Britse automerk Land Rover heeft een nieuwe technologie ontworpen om het rijden met een trailer veiliger te maken. De technologie bestaat uit meerdere camera’s op de trailer en auto. De videobeelden worden samengevoegd in een beeld, dat te zien is via de achteruitkijkspiegel van de bestuurder. Hierdoor kan men letterlijk door de trailer heen kijken naar het achteropkomende verkeer. De nieuwe ontwikkeling wordt dit weekend tijdens de Burghley Horse Trails gedemonstreerd.


Wolfgang Eppel van Land Rover legt uit: “Dankzij deze technologie krijgt de bestuurder de juiste informatie om veilige en effectieve beslissingen te maken wanneer hij rijdt of manoeuvreert, waardoor het rijden veiliger en minder stressvol wordt.

Naast de camera’s wordt ook de Cargo Sense gedemonstreerd. Dankzij sensoren in de vloer krijgt de bestuurder een waarschuwing via het dashboard of telefoonapplicatie dat er eventuele problemen kunnen ontstaan. Bijvoorbeeld wanneer het paard onrustig is op de trailer of de temperatuur in de trailer te hoog wordt. Dit werkt ook wanneer het paard op een geparkeerde trailer staat en de bestuurder niet bij de auto in de buurt is.Bron: Horsetalk / Horses