Schermafbeelding 2015-09-06 om 14.36.13
Schermafbeelding 2015-09-06 om 14.36.13

Wonderpaard: Queen

Nieuws

We kennen ze allemaal, paarden die met een been al in het graf staan, maar wonder boven wonder er weer bovenop komen. Sommige paarden hebben echt een engeltje op hun schouder. Zo ook Queen, het verzorgpaard van Chloe Linford. Zij heeft al een paar bijna-doodervaringen gehad.


“Queen is net twee geworden, maar heeft al een paar keer op het randje geleefd. Zo is ze gisteren in de sloot gevallen en zit ze nu vol met schaafwonden. Maar afgelopen winter heeft ze echt veel geluk gehad…

’s Ochtends vroeg kwam ik op stal aan om mijn andere verzorgpaard te rijden. Toen ik bij Queens stal aankwam zag ik dat hij leeg was. Het bleek dat de eigenaar haar naar de bak had gebracht omdat hij dacht dat ze al was overleden… Ik ging naar de bak en zag dat ze nog wel leefde. Het leek een soort koliek te zijn. Ik bracht haar terug naar stal omdat het buiten te koud voor haar was, maar ze moest wel blijven staan. Door het rollen lag ze een paar keer vast in haar stal en we besloten haar naar de kliniek te brengen.

Daar bleek dat ze koliek had door rode bloedwormen. De kans dat ze het zou redden was klein, de dierenarts had dit nog maar één keer eerder meegemaakt. Een operatie zat er niet in, dus ze moest het echt zelf gaan redden, met een kans van vijftig procent op overleven. Drie dagen bleef ze op de kliniek, waar ze injecties kreeg en een wormenkuur en wonder boven wonder knapte ze weer op. Ze hield er wel een geprefereerde blindedarm aan over.

Maar ze is nu weer helemaal fit, al is ze wel in de sloot gevallen, maar dat komt gelukkig weer helemaal goed!”

Heb jij ook een wonderpaard? Stuur dan een mailtje naar bit@eisma.nl en wie weet staat jouw paard binnenkort in deze rubriek!

IMG-20150117-WA0010
Screenshot_2015-08-14-14-55-41