knuffelen
knuffelen

Wat je niet op je online datingprofiel moet zetten

Nieuws

Online daten wordt steeds populairder. Tinderen is inmiddels breed geaccepteerd en verhalen over mislukte eerste dates horen we maar al te graag. Als paardenmensen staan wij voor een dilemma: ben je eerlijk in je profiel en laat je doorschemeren dat je van niemand ooit zoveel gaat houden als je paard? Of lieg je en noem je je tien Shetlandpony’s pas als hij al helemaal totally in love is, wat je misschien laat belanden bij iemand die echt een hekel heeft aan paarden en ze vindt stinken. Wat een ramp! We moeten dus opzoek naar een gulden middenweg. Horse and Hound geeft een lijstje met wat je niét moet zeggen.1. ‘Ik ben geobsedeerd door mijn paard’ / ‘mijn paard is alles voor me’


Laten we beginnen met het meest voor de hand liggende. Dat geluid dat je nu hoort zijn de duizenden potentiële dates die op ‘next’ klikken op de datingsite.

2. ‘Ik date alleen topruiters’


Dan maak je het veld een beetje kleiner, is het niet? Natuurlijk is Maikel van der Vleuten geschikt, maar ook al bezet...

3. ‘Mijn ideale zaterdag: opstaan om 5 uur, mijn paard wassen en vlechten, inladen en honderd kilometer rijden naar de wedstrijd, meedoen aan wedstrijd, paard verzorgen en voeren, naar huis gaan, op de bank ploffen en met een fles wijn kijken naar 24 Kitchen.’


Dit laat zonder meer zien dat je een gezonde en actieve individu bent die af en toe drinkt, maar het is misschien beter om alleen dat laatste te vertellen. Geen enkele man vindt het leuk als de ochtendjes rustig samen wakker worden en ontbijt op bed al bij voorbaat zijn geëlimineerd.

4. ‘Mijn lievelingseten: McDrive (met de trailer)’


Dit mag dan misschien waar zijn, maar het is waarschijnlijk beter om te vertellen dat je van Italiaans of Thais houdt. Het is maar een kleine leugen (maar wie houdt er nou niet van pizza?!), maar het laat je verfijnd klinken.

5. ‘Mijn vorige relatie is gestrand omdat mijn ex niet klikte met mijn paard’


Brrr! Bij deze zin gaan bij 90 procent van de mannen de alarmbellen rinkelen (en die andere tien procent is waarschijnlijk bij voorbaat al ongeschikt). Noem nóóit je ex! Ook niet op je eerste date trouwens. Al heeft je paard vast een goede reden om je ex niet te mogen...

6. ‘Houdt van: crossen, dressuur en het knuffelen van mijn paard’


Misschien kun je een aantal van deze dingen veranderen door niet-paardenactiviteiten? Er is vast iets waar je geïnteresseerd in bent dat niets met paarden te maken heeft. Of laat bij het laatste ‘van mijn paard weg’. En nee, paardenspullen shoppen telt niet.

7. ‘Mijn vriendinnen zeggen dat ik op Charlotte Dujardin lijk’


Vergelijk jezelf nooit met een knap bekend persoon en vooral niet met een amazone, want de mannen in kwestie weten waarschijnlijk toch niet wie dat is. Daarnaast klinkt het ook een beetje arrogant natuurlijk.

8. ‘Het paard heb ik al, nu nog alleen de prins’


Wie zegt dat hij ooit van plan is op je paard te stappen? Naast dat dit vreselijk cliché is, loop je met deze zin wellicht ook te hard van stapel.

9. ‘Kijk dit ben ik met Stippel’ ‘En dit ben ik met Stippel in het bos’ ‘Oh en dit is Stippel in de wei!’


Laat de paardenfoto’s zoveel mogelijk achterwege. Eentje mag, maar dan wel een waar jij duidelijk opstaat. Ook in je foto’s moet duidelijk zijn dat je meer leuk vindt dan paarden, want geen enkele vent swiped je naar links als je bij voorbaat al geen gezamenlijke interesses hebt.

10. ‘Paardrijden is wel een sport’


Natuurlijk weten we allemaal dat paardrijden keiharde topsport is, maar wil je die discussie echt meteen in een eerste gesprek al aangaan? Daarnaast kom je wellicht te fel over, waardoor je Mister Right Guy afschrikt.

Bron: Horse and Hound / Bit Magazine