voeren details
voeren details

Britse dierenbescherming laat gezonde paarden inslapen

Nieuws

Omdat er in Groot-Brittannië een overschot aan paarden is en een tekort aan adoptanten, is de Britse dierenbescherming genoodzaakt om gezonde paarden in te laten slapen, schrijft The Telegraph. De RSPCA kwam dit jaar in actie voor maar liefst 82.886 verwaarloosde en achtergelaten paarden. Hiervan werden er 1506 in beslag genomen en 205 direct ingeslapen. Sommige van hen waren gezond.


De gevolgen van de economische crisis en een verzadigde fokkerij zijn de grootste boosdoener. Mensen beschikken over te weinig financiële middelen om een paard te kunnen (blijven) verzorgen. Daarnaast blijven fokkers hun merries dekken ondanks dat de prijzen per veulen tegenvallen. Op sommige markten is een veulen voor nog geen 5 pond te koop.

Eerder dit jaar trok welzijnsorganisatie Redwings ook al aan de bel. Zij uitte haar bezorgdheid over de grote toename van paarden op markten en de schrikbarend lage prijzen waarvoor de dieren verkocht werden. Lage prijzen om mensen over de streep te trekken. Mensen die zich veelal niet bewust zijn van de maandelijkse kosten die een paard daarna met zich meebrengt.

De dierenbescherming geeft aan dat om deze redenen zij genoodzaakt is om paarden, waarvan onbekend is of zij ooit geplaatst worden, in te moeten laten slapen.

Bron: The Telegraph / Horses