race
race

Paardeneigenaren doneren 100.000 dollar aan adoptieprogramma

Nieuws

Het New Vocations Racehorse adoptie programma laat weten een donatie van $100.000 te hebben ontvangen. Zowel paardeneigenaar Mike Repole als vakvereniging Starlight Racing doneerden ieder een bedrag van $50.000.


Het adoptie programma is bedoeld voor racepaarden die hun wedstrijdcarrière er op hebben zitten maar nog fit genoeg zijn om als bijvoorbeeld recreatiepaard van hun pensioen te genieten. New Vocations vangt de paarden op, schoolt hen om en bemiddelt in het vinden van een goed onderkomen. “Nazorg en opvang van gepensioneerde racepaarden is voor mij erg belangrijk en dat zou het eigenlijk voor elke eigenaar moeten zijn”, zo vertelt Repole.

Donnie Lucerrelli van Starlight Racing geeft eveneens aan blij te zijn met het kunnen leveren van een financiële bijdrage aan het project van New Vocations. “We kijken er naar uit dat zij de Mereworth Farm kunnen uitbreiden, onze bijdrage is een erkenning voor het geweldige werk dat zij doen”, aldus Lucerrelli.

Van de benodigde $2000.000 om het project helemaal uit te kunnen voeren, is er inmiddels $950.000 verzameld. New Vocations gaat deze maand op zoek naar nog vier donateurs om de begroting dicht te kunnen lopen en zo het 85 hectare grote complex in Lexington volledig af te kunnen ronden.

Bron:  Horses / TheHorse / NewVocations