deelnemers-FNRS-Zitcompetitie-2015-met-Imke
deelnemers-FNRS-Zitcompetitie-2015-met-Imke

Bestzittende manegeruiters van 2015 bekend!

Nieuws

Op zaterdag 12 september werd tijdens Horse Event in Ermelo de finale van de FNRS Zitcompetitie verreden. Lizzy van Zonsbeek, Kimberley Scheurwater, Lola Middelburg en Kimberly Hamar verdienden ieder in hun eigen klasse de titel Bestzittende Manegeruiter van 2015. Gefeliciteerd dames!


De editie van 2015 kende een sterk deelnemersveld. Op de gekwalificeerde FNRS bedrijven, die meedoen aan deze competitie, werden 881 deelnemers geselecteerd die hebben meegedaan aan de voorselecties in de regiofinales. Een week voor Horse Event waren de kwartfinales. Veertig ruiters bleven er na de kwartfinales over en die mochten in de halve finale op Horse Event rijden.

De paarden en de begeleiding van ruiters werd dit jaar verzorgd door Manege Sintels uit Breda. Op zaterdagmiddag streden de twintig hoogstgeplaatste ruiters in een volle FNRS-hal  om de titel Bestzittende Manegeruiter van het jaar 2015. De bestzittende manegeruiters van 2015 wonnen een geheel verzorgde dag bij Academy Bartels, met een rondleiding, lunch en een les van Imke Schellekens-Bartels. Daarnaast stelden Manege Sintels uit Breda, Les Chevaux uit Buinen en Duinmanege van Poelenburgh uit Schoorl diverse lessen en ritten beschikbaar.

De ‘bestzittende manegeruiters van 2015’ per categorie zijn:
Categorie 1: Lizzy van Zonsbeek, Manege stal Flicka
Categorie 2: Kimberley Scheurwater, RSV De Hoge Devel
Categorie 3: Lola Middelburg, Manege de Arckelhoeve
Categorie 4: Kimberly Hamar de Brethoniere, HC Hoeksche Waard

Klik hier voor de complete uitslag.

Bron: Persbericht