140621828_ABFweb
140621828_ABFweb

Prinsjesdag-veulen Kayne is toekomstbelofte voor Adelinde

Nieuws

De eerste helft van de Nationale Veulenveiling Prinsjesdag in Ermelo is afgerond. Veulen Kayne (v. Governor) was met 38.000 euro het duurst verkochte veulen. Zijn nieuwe eigenaren zijn Gerard Korbeld, de eigenaar van Governor, en Adelinde Cornelissen, die de hengst in training heeft.

[caption id=”attachment_46911” align=”alignright” width=”300”] Adelinde Cornelissen en Gerard Korbeld hebben Kayne samen gekocht. Foto: Wendy Scholten[/caption]

Adelinde kan niet wachten om nieuwe belofte Kayne straks onder het zadel te hebben. Ze is zeer enthousiast over diens vader Governor, de zoon van Totilas uit de volle zus van haar topper Jerich Parzival. “We deden misschien niet in de top mee in de Pavo Cup, ik denk dat het er een is voor het allerhoogste werk”, is ze enthousiast.

Bekijk hieronder een video van Kayne:

‘Ik ben specifiek voor dit veulen gekomen’


Ook mede-eigenaar Gerard Korbeld prijst zich gelukkig met het fantastisch bewegende hengstveulen. “Ik ben specifiek voor dit veulen gekomen”, vertelt hij. “Als eigenaar van Governor wil ik natuurlijk heel graag een apart veulen van hem kopen en mijn oog was op deze gevallen. Een veulen moet me direct aanspreken en dat deed deze. Van tevoren ben ik bij de fokker wezen kijken. Het is prettig om ze dan in alle rust te zien, al moet ik zeggen dat deze zich vandaag ook weer fantastisch liet zien.”

Bron: Horses
9F8E3838-300x300