Dancer
Dancer

Oproepje: Ken jij deze paarden?

Nieuws

Een tijdje geleden deden we een oproep, heb jij je paard online teruggevonden? Behalve de vele mails over teruggevonden paarden (daarover lees je in Bit 229), was er ook een aantal mensen nog steeds op zoek naar een paard. Ken jij deze paarden of weet jij er meer van? Mail dan de informatie naar Bit@eisma.nl.
[caption id=”attachment_47350” align=”alignright” width=”300”] Dancer[/caption]

Charlotte zoekt Dancer


Charlotte is nu ongeveer een jaar opzoek naar haar vorige pony Dancer. Na de verkoop van Dancer is hij helaas bij handelaren terecht gekomen en is Charlotte hem uit het oog verloren. Haar doel is om hem weer terug te kopen. In juli 2013 stond Dancer in Gellicum en daarna is hij verkocht naar Haghorst. Nadat hij verkocht is door de handelaar uit Haghorst, loopt het spoor dood.

Dancer is nu tien of elf jaar oud. Hij is voskleurig met twee witte sokjes aan zijn achterbenen en een wit kolletje.

[caption id=”attachment_47347” align=”alignleft” width=”281”] Jahyl[/caption]

Myra zoekt Jahyl


Myra is al een paar jaar op zoek naar Jahyl. Ze heeft hem in 1997 door omstandigheden moeten verkopen op zeventienjarige leeftijd. Hij is verkocht naar Dronten en later heeft hij in Lelystad Haven gestaan.

Jahyl is een E-pony ruin met een donkere vos kleur. Hij heeft op zijn achterbenen twee grote witte sokken en linksvoor een klein wit sokje. Hij heeft een muilsnoet en deze loopt door boven zijn rechteroog. Hij zou nu 35 jaar oud moeten zijn en is 1.49 cm groot. Hij is een New Forest x Arabier kruising.

[caption id=”attachment_47349” align=”alignright” width=”200”] Jelmer[/caption]

Jouke zoekt Jelmer


Een jaar terug heeft Jouke hun pony Jelmer moeten verkopen, omdat hij te klein werd voor hun zoon. Hij kwam bij een geweldig nieuw huisje maar na drie weken kreeg de familie bericht dat Jelmer verkocht werd. Jouke besloot om de pony niet terug te kopen, maar mist de pony nog altijd.

Jelmer is een B-pony en heeft een opvallend uiterlijk, zoals te zien is op de foto.

[caption id=”attachment_47346” align=”alignleft” width=”300”] Doris[/caption]

Daniëlle zoekt Doris


Daniëlle is op zoek naar Doris Buitenzorg, een paard dat zij negen jaar lang verzorgd heeft. Doris is een goedgekeurde draver en werd getraind voor op de drafbaan. Doris moest toen verhuizen, vanwege de aanleg van een treinlijn langs Zoetermeer waar ze stond. Ze stond veel samen in de wei met een andere goedgekeurde draver, Whorty Dillion Barija.

Doris is een bruine draver met een kolletje. Ze is nu tussen de 30 en 35 jaar oud en is ongeveer 1.60 tot 1.65 meter groot.

Lees het artikel over de teruggevonden paarden in Bit 229, vanaf 25 september te koop.

Doris
Jahyl
Jahyl2
Jelmer
893460