edwina alexander
edwina alexander

‘Gucci girl’ Edwina Alexander

Nieuws

In 1998 verliet springamazone Edwina Alexander haar thuishaven Australië en trok ze met niet meer dan een paard en een beperkte hoeveelheid financiële middelen naar het epicentrum van de paardenwereld: Europa. Inmiddels hoort ze bij de absolute wereldtop van de springsport, is ze getrouwd met de welbekende Jan Tops en zijn de iconische merken Gucci en Jaeger le Coultre haar sponsoren. Je lees haar verhaal nu in Bit Mode.


Itot Du Chateau behoorde samen met Pialotta en Socrates tot de toppaarden van Edwina. Op jonge leeftijd brak Itot uit de paddock en botste tegen een vrachtwagen. De littekens op zijn hoofd en hals zijn daar een nare herinnering aan. Zijn springcapaciteiten beïnvloedde het echter niet. Tot 2014 sprong hij nog de sterren van de hemel. Toen ging hij met pensioen. Een kalm leven, dat leidt Edwina Alexander allerminst. “Op een dag rijd ik gemiddeld zes tot acht paarden”, deelt ze. Vrije tijd heeft ze sporadisch. “Maar als ik het heb, dan lees ik graag uitgebreid de krant of duik ik in een goed boek. Ik blijf graag fysiek in vorm door te gaan hardlopen en ik ben dol op winkelen.” Met Gucci als sponsor heeft Edwina over mooie rijkleding niet te klagen. “Mijn kledingstijl buiten het zadel zou ik beschrijven als klassiek, sportief en comfortabel. Bovenop de trends zit ik niet, maar ik houd wel van mode. Als je je goed voelt, dan zie je er ook mooi uit.

In Bit Mode lees je het verhaal van Edwina, haar leven met paarden, het ambassadeurschap met Gucci en haar dromen voor de toekomst.