banksy
banksy

Muurschildering met ezel voor 600.000 dollar

Nieuws

Een muurschildering van een ezel en een gewapende Israëlische soldaat, die door de Britse straatartiest Banksy op een betonnen muur werd geschilderd tussen Palestina en Israël, gaat naar verwachting 600.000 dollar opleveren op een veiling, aldus Horsetalk.


Op dit moment staat het bedrag op 200.000 dollar. De muurschildering is 3,2 bij 2,1 meter en werd in 2007 in Bethlehem geschilderd. Te zien is hoe een ezel zijn identificatiepapieren laat controleren door een gewapende Israëlische soldaat, wat spot met de strenge veiligheidsmaatregelen van de Israëlische overheid. Het stuk is deel van een serie die op de muur werd geschilderd.

De schildering bevindt zich op dit moment in Londen en wordt geveild door Julien’s Auctions in Los Angeles. Er wordt verwacht dat dit het grootste Banksywerk is dat ooit bewaard is gebleven. De eigenaar van de muur waarop de schildering te zien was, wist niet van welke kunstenaar het was en verbaasde zich over alle mensen die de ernaar kwamen kijken.Kijk hier voor meer informatie. 

Bron: Horsetalk