voer voeding haver
voer voeding haver

Paarden overleden door voedselvergiftiging

Nieuws

Tenminste drie paarden in het Amerikaanse Fresno County zijn afgelopen week door mogelijke voedselvergiftiging om het leven gekomen, schrijft ABC30.


Dierenarts Troy Ford was als eerste bij de paarden. “Het lijkt me voedselvergiftiging”, vertelt hij. “We moeten de testresultaten nog afwachten, maar het ziet er niet naar uit dat het besmettelijk is.”

Drie paarden overleden, tientallen andere zijn ernstig ziek geworden. De paarden tonen geen virus- of besmettingssymptomen, waardoor de dierenarts denkt dat de oorzaak ligt in het voedsel van de dieren. De komende dagen moet er meer duidelijkheid komen over de oorzaak.

Ford denkt niet dat het met opzet is gebeurd. “Als het inderdaad aan het voer ligt, gaat het om een fout, daar is geen twijfel over mogelijk.”

De voedselproducent heeft tot op heden niet gereageerd op de telefoontjes van ABC30, volgens iemand op de stal hadden ze geen commentaar. Het Californische Ministerie van Landbouw gaat de zaak verder onderzoeken.

Update:

Het Ministerie van Landbouw heeft laten weten dat een enkele lading van alfalfa-hooi, dat uit Kansas kwam en op 11 augustus aankwam op de desbetreffende stal, hoogstwaarschijnlijk de oorzaak is.

Bron: ABC30