details neus
details neus

Paard overleden na mogelijke mishandeling

Nieuws

In de nacht van vrijdag op zaterdag is in Eemnes een paard mogelijk het slachtoffer geworden van mishandeling. De dierenarts heeft de 25-jarige merrie moeten laten inslapen. De politie zoekt getuigen.


Zaterdagmorgen trof de eigenaar van het paard het dier aan in een sloot. De brandweer heeft de merrie op het droge geholpen, waarna de dierenarts het paard heeft onderzocht. Het dier bleek gewond, onder meer aan de genitaliën.

Politie, recherche en de forensische recherche kwamen ter plaatse voor onderzoek. Omdat het dier drie uur na haar redding nog niet op haar benen kon staan, heeft de dierenarts het paard laten inslapen. Hoe lang het paard in de sloot heeft gestaan, is niet bekend.

Het is niet de eerste keer dat een paard met verwondingen aan de genitaliën is aangetroffen. Het vermoeden is dat er een paardenmishandelaar actief is, al zijn er ook dieren verwond door een bijtende hond, prikkeldraad of een spijker.

De politie trok de afgelopen jaren veel uit de kast om een einde te maken aan de paardenmishandelingen. Zo besteedde het tv-programma Opsporing Verzocht aandacht aan de zaak, werden alle locaties van mishandelingen vanuit de lucht gefotografeerd en werd gekeken naar overeenkomsten tussen de zaken.

Bron: Horses / RTV Utrecht