detail oog foto arnd kliniek
detail oog foto arnd kliniek

Verwaarloosd paard aangetroffen met gebroken rug en nek

Nieuws

Een verwaarloosd jong paard dat deze zomer werd gevonden met een gebroken nek en rug is weer op weg naar herstel, schrijft Horse and Hound. De uitgehongerde hengst, die nu Twiglet wordt genoemd, werd ingestort gevonden op een industriegebied in Avonmouth, Bristol.


HorseWorld werd gebeld en Twiglet, die geschat wordt op 18 maanden, werd naar de opvang gebracht voor herstel. Röntgenfoto’s lieten zien dat het paard twee breuken had: een in zijn ruggenwervel en eentje in zijn nek. “De verwondingen zijn vermoedelijk aangebracht door klappen met een metalen staaf”, aldus de behandelend dierenarts. Daarnaast had hij ernstig ondergewicht en zat hij onder de zweren en plekken.

Ondanks zijn slechte start, verwachten de medewerkers van HorseWorld dat Twiglet het gaat redden. De breuken herstellen goed en als het moet kan de wervel in de rug nog worden verwijderd. Twiglet krijgt medicatie voor de pijn en de artsen maken regelmatig röntgenfoto’s om zijn herstel nauwlettend in de gaten te houden. “Hij is heel erg lief, maar stil. Alsof hij mentaal is dichtgeslagen door alle narigheid die hij heeft meegemaakt”, vertelt zijn verzorger. “Ons team heeft erg veel ervaring met paarden zoals deze en als hij genoeg tijd krijgt en liefde ontvangt zal zijn vertrouwen vanzelf terugkomen.”

Klik hier voor foto’s. 

Bron: Horse and Hound