French Boy
French Boy

Transformatie: French Boy

Nieuws

Iedereen kent ze wel, paarden die een geweldige transformatie ondergingen. Deze week lees je het verhaal van French Boy, die na een geweldige dressuurcarrière in verkeerde handen kwam. Terug bij zijn oude eigenaar is hij weer helemaal opgeknapt, en krijgen kinderen de kans veel van hem te leren.


Melissa van der Pijl leerde French Boy kennen op de manege waar ze in 2008 reed. “Binnen een jaar
zijn we van de B naar de M2-dressuur gegaan. Ons hoogtepunt was dan ook Outdoor Gelderland.” Maar Melissa was intussen erg gegroeid en haar moeder kocht een eigen paard. Om die reden reed Melissa in 2011 haar laatste wedstrijd met French Boy.

Ze was haar sportpony al een tijdje uit het oog verloren, toen Melissa plots een berichtje kreeg via het forum Bokt. “Een meisje berichtte mij dat ze French Boy gekocht had, ik was erg verbaasd omdat ik niet wist dat hij doorverkocht zou worden.” French Boy had namelijk beginnende slijtage aan zijn knieën. “Aanvankelijk zou de manege hem als sportpony verkopen, maar toen de slijtage aan zijn knieën boven water kwam, besloten ze hem op de manege te houden.” Het meisje van Bokt en Melissa hadden contact, en wat bleek: veel was niet in de haak. Omdat Melissa French Boy goed heeft gekend, mocht ze bij zijn keuring zijn. “Toen mijn moeder en ik daar aankwamen en we French Boy zagen, barstten we in tranen uit. Zijn nek was super dun en zijn vacht was helemaal vervilt. Hij kon niet eens het rondje op de volte lopen!”

[caption id=”attachment_48075” align=”alignleft” width=”300”] Toen Melissa French Boy voor het eerst terug zag[/caption]

French Boy was dus niet geschikt als brave leerpony voor het meisje, en de dierenarts adviseerde zelfs om French Boy in te laten slapen. Zo ver liet Melissa het niet komen. “Ik heb hem zo goed gekend, dit kon niet het einde zijn,” vertelt Melissa. Helaas bleek het overnemen van French Boy toch niet zo makkelijk. “De handelaar had French Boy gekocht voor de slacht. Hij mocht hem dus eigenlijk helemaal niet doorverkopen, en begon nu terug te krabbelen. Familie en vrienden hebben hem geprobeerd ervan te overtuigen dat deze pony naar mij moest. Ik weet niet wie het gelukt is, maar uiteindelijk hebben we het voor elkaar gekregen.”

[caption id=”attachment_48076” align=”alignright” width=”300”] Al na een week terug bij Melissa zag French Boy er zo uit[/caption]

Melissa zette French Boy op een stalling bij haar in de buurt. “Men mocht French Boy niet zomaar terug vinden. Hij is daar het land opgegaan zodat hij lekker kon eten. Drie keer per week kwam ik langs met wat muesli en een meisje op die stal poetste hem.” Uiteindelijk is French Boy dusdanig aangesterkt dat Melissa zelfs weer even met hem heeft kunnen rijden. “Het voelde erg goed om weer met hem te rijden, dat was heel bijzonder.” Melissa ging opzoek naar een jong meisje dat nog veel van French Boy kan leren. “En dat is gelukt! Mijn buurman heeft een kleindochter van een jaar of tien. Ze woont hier in de buurt en één keer in de week geef ik haar met French Boy zelfs les. En mocht French Boy nou ooit heel slecht worden, dan kan hij altijd weer terug naar mij.”

P.S.: Heb jij ook een paard die een transformatie heeft ondergaan? Vul dan hier het formulier in en wie weet komt jouw paard in deze wekelijkse rubriek! Elke maandag vind je een nieuw transformatie online.

French
French Boy
French Boy
French Boy