Wibi_Soerjadi
Wibi_Soerjadi

Verrassende paardenliefhebbers

Nieuws

Er zijn beroemdheden waarvan bekend is dat ze van paarden houden. Er zijn er ook waarvan je het niet zo gauw zou verwachten. Zo is de gemotoriseerde paardenkrachtenliefhebber, bekend van het autoprogramma Top Gear, Richard Hammond een daarvan. Hij is regelmatig te vinden op de rug van een viervoeter. Horse and Hound zette zeven bekende Britten op een rij, die verrassen met hun liefde voor paarden. Wij snappen het wel…


Hierbij vier van de zeven, die Horse and Hound heeft beschreven. In het lijstje komen verder acteur Jamie Foxx (Django Unchained), horror-actrice Linda Blair en presentatrice Anthea Turner voor. Op de foto hierboven pianovirtuoos Wibi Soerjadi, die ook van paardrijden houdt.

1. Richard Hammond


We associëren hem eerder met vier wielen dan vier benen, maar voormalig Top Gear presentator Richard Hammond is al bij diverse gelegenheden in het zadel gespot. Hij nam paardrijlessen in 2008, voor een weddenschap in het autoprogramma. Zijn vrouw is een begenadigd amazone en samen hebben ze een aantal paarden aan huis in Herefordshire.

2. Leona Lewis


Ze komt uit het oosten van Londen, dat nou niet echt mogelijkheden biedt om een toekomst met paarden op te bouwen. Door haar succes als popster, is het de voormalig X-factor winnares Leona Lewis toch gelukt om haar liefde voor paarden een plek te geven. Ze is vegetariër en uitgesproken dierenactiviste en steekt haar mening over paardenraces niet onder stoelen of banken, wat haar wat minder populair heeft gemaakt bij sommige mensen in de paardenwereld. Vanaf haar zesde reed ze paard op vakanties in Wales. Nu bezit ze een Friese ruin, genaamd Ritske Fan Una State. Lewis is gek van dressuur en heeft zelfs een keer Valegro mogen berijden!

3. Madonna


Sinds Madonna met een Engelsman trouwde, is ze ook gaan paardrijden. Ze trainde met eventingruiter William Fox-Pitt. Daisy Trayford, een andere bekende eventingruiter, vloog zelfs naar de Verenigde Staten om de diva les te geven, als ze niet in Engeland was. De relatie met filmregisseur Guy Ritchie hield geen stand, maar de liefde voor paarden is gebleven. Zoals altijd. Madonna bezit momenteel twee paarden. Voor wie benieuwd is naar Madonna te paard: zie haar foto hieronder die ze gepubliceerd heeft op Instagram.

4. Amy Winehouse


De overleden singer/songwriter is bekender om haar drank- en drugsgebruik, dan haar liefde voor paarden. Maar tijdens haar scheiding van Blake Fielder-Civil in 2009, vluchtte Amy Winehouse naar het Caribische eiland St. Lucia. Daar werd ze regelmatig op de rug van een paard gefotografeerd. Wellicht heeft ze tijdelijk het gelukzalige gevoel ervaren van de omgang met deze prachtige dieren, meer dan de talloze gebroken harten die haar korte leven hebben gekenmerkt.

 

Ken jij ook een beroemdheid die van paardrijden houdt? Laat het ons weten en vul het lijstje aan!

Easy Ride. #dayoff 😂‼️. ❤️#rebelheart


Een foto die is geplaatst door Madonna (@madonna) op


Bron: Horse and Hound
8886021