verloren pony dancer
verloren pony dancer

Verloren pony Dancer teruggevonden

Nieuws

In Bit 229 kon je lezen over mensen die hun paard online terugvonden. We kregen ook een aantal berichtjes van mensen die nog steeds op zoek zijn naar hun paard. We deden een oproep, ken jij deze paarden? We ontvingen wat reacties en zo vond Charlotte de Jong haar pony Dancer terug.


Ongeveer een jaar was ze op zoek naar haar vorige pony. Na de verkoop is Dancer helaas bij handelaren terecht gekomen en is Charlotte hem uit het oog verloren. Ze kreeg Dancer toen ze negen was en had hem vier jaar.

Dancer bleek op ‘De Manege’ in Voorschoten te staan en Charlotte was welkom om hem op te komen zoeken. Dus reed ze onlangs met haar ouders naar de manege. “We werden super goed ontvangen door de eigenaresse van de manege. Dancer zag er echt heel goed uit en stond lekker met een dekentje op in zijn stal. Eigenaresse Debby vertelde me dat hij het onwijs leuk vindt om met de kinderen in de lessen te lopen en dat hij regelmatig mee mag naar het strand.” Charlotte was blij verrast toen ze zag hoe goed Dancer erbij stond. “Ik ken hem al sinds hij drie is en ik weet dat hij nog nooit een stap verkeerd heeft gezet. Ik ben blij dat hij op zo’n fijn plekje terecht is gekomen. Ik had ook het idee dat hij me herkende, voor zover dat kan natuurlijk.”

Aanvankelijk wilde Charlotte Dancer terugkopen, maar ze is van gedachten veranderd: “Ik heb er echt een goed gevoel over en ik ga hem niet weghalen van een plekje waar hij het naar zijn zin heeft.” Over een paar weken gaat Charlotte weer langs, samen met de vorige bijrijdster. “En mocht de manege ‘m nu weg doen,” vertelt ze, “dan kan hij altijd terug naar mij.”