Toots
Toots

Succesvol Grand Prix-rentree voor Imke Schellekens en Toots

Nieuws

Met scores tussen de 71,90% en 76,70% waren de juryleden nog iets verdeeld, maar duidelijk was dat de Grand Prix-rentree van Imke Schellekens en Toots goed was voor een score dik boven de 70%. Uiteindelijk kwam de score daarmee op 74,50%, ruimschoots goed voor de overwinning. Aangezien de wedstrijd in Geldrop gold als kadervorming, sleepte Schellekens daarmee direct haar eerste score voor het Olympisch kader binnen. Met 70,80% was de tweede plaats voor Lynne Maas en Zamora.


Na een jarenlange afwezigheid in de wedstrijdring keerden Imke Schellekens en Toots enkele weken geleden terug op het wedstrijdtoneel. Eerst nog twee keer in de Intermédiaire II – die wedstrijden werden eveneens winnend afgesloten – en vandaag in Geldrop maakte de combinatie hun langverwachte terugkeer in de Grand Prix.

Na de subtopwedstrijd in Aerdenhout tweeënhalve week geleden verklapte Schellekens al dat Toots weer klaar was voor de Grand Prix. “Natuurlijk zijn er nog kleine dingetjes, echt op gedetailleerd niveau. Maar hij voelde voor onszelf al beter dan de vorige keer, het was vloeiender en krachtiger. De volgende keer gaan we weer Grand Prix, we kunnen wel weer een treetje moeilijker” vertelde de amazone toen. Dat bleek, want met 74,50% deden ze nog een schepje bovenop de score van 72,57% in Aerdenhout.

Bron: Horses