020717326_ABFweb
020717326_ABFweb

Stelling: Ruiters moeten paardenpoep altijd opruimen

Nieuws

RTV Noord Holland wil door middel van een peiling erachter komen wat de meerderheid vindt: ‘Moeten ruiters de poep van hun paard altijd opruimen als ze buiten de manege een rondje rijden of niet?’


Hondenbezitter Monique uit Schagen deed op Facebook haar beklag over de hopen paardenpoep waar ze omheen moet slalommen als ze haar hond uitlaat. “Dat blijft gewoon liggen. Terwijl ik de grote boodschap van mijn hond altijd keurig opruim.” Ze kreeg opvallend veel bijval.

Regels overal anders


De gemeente is in principe verantwoordelijk voor het schoonhouden van de openbare weg. In sommige gemeenten staat in de Algemeen Plaatselijke Verordeningen dat ruiters verplicht zijn om paardenmest op te ruimen op de openbare wegen. Gemeenten kunnen bij het overtreden van deze regels boetes uitdelen. De regel geldt niet in alle gemeenten van Nederland.

Wat vind jij?


Moeten ruiters de poep van hun paard altijd van de openbare weg verwijderen of niet? Je kunt de stelling op de website van RTV NH invullen. Je kunt ook meepraten: de internetreacties worden op de vandaag op de radio om 11:20, 12:40 en 16:40 uur voorgelezen.

Bekijk hier het filmpje van de omroep over het beklag van hondenbezitter Monique.Bron: RTV Noord Holland